Fizkes / Shutterstock

Geen woning? Zo maak je het gezellig tussen wal en schip

Ben je te oud voor een studentenwoning, verdien je te weinig voor een huurwoning in de vrije sector, maar moet je nog zeker tien jaar wachten op een sociale huurwoning en is kopen sowieso uitgesloten? Niet getreurd! Met deze tips maak je het gezellig tussen wal en schip.

Creëer een huiselijk gevoel met elementen van thuis
Als je vaak van de ene plek naar de andere gaat, is het belangrijk om snel een huiselijk gevoel te creëren. Dit doe je heel makkelijk door een element van thuis bij je te hebben, bijvoorbeeld een gordijnroede of stofzuiger. 

Geef de dozen met je spullen een centrale plek
Een voordeel van steeds maar een paar weken ergens kunnen blijven, is dat je waarschijnlijk veel verhuisdozen hebt. Pak ze niet uit, maar stapel ze op. Zo heb je heel makkelijk een leuk kleurtje tegen de muur, of in ieder geval een kleurtje. En het scheelt weer inpakken over twee weken! 

Plak Boomerang-kaarten op de muur bij vrienden
Ookal slaap je in de logeerkamer bij vrienden, door Boomerang-kaarten op de muur te plakken heb je toch het gevoel dat je een studentenkamer hebt kunnen krijgen. Daarbij is het gratis en zullen je vrienden het waarderen dat ze zich weer kunnen voelen zoals tien jaar geleden toen ze nog geen goede baan en een mooi koophuis hadden.

Zie je ouders als huisgenoten
Woon je noodgedwongen weer bij je ouders? Met een paar simpele tips kun je toch het gevoel hebben dat je het leven leeft van al die mensen in de stad. Zie je ouders als je huisgenoten, groei samen een paar wietplanten op het balkon en klaag soms tegen je vrienden dat je niet hebt kunnen slapen door de wilde nacht van degene in de kamer naast je.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kan normaal erg om de Speld lachen en hou van cynisme , maar dit vind ik niet grappig eigenlijk. Het is namelijk gewoon een extreme klote-situatie waar heelveel mensen in zitten…

Reageer