AT5/YT

Voldoende afstand op antiracisme-demonstratie overschaduwt gesprek over racisme

Gisteren kwamen naar schatting 11.500 mensen naar het Nelson Mandelapark in Amsterdam om te demonstreren tegen institutioneel racisme. Na afloop ging het helaas bijna alleen maar over hoe er voldoende afstand werd bewaard. “Niet slim hoe het is gelopen.”

Op Twitter gingen er beelden rond van hoe ver de demonstranten van elkaar staan. “Dat beeld, van mensen op anderhalve meter afstand, is gewoon heel sterk”, legt journalist Bob Jansen uit. “Daarmee maak je het voor critici wel heel makkelijk om de discussie over racisme te vermijden. Mensen hebben het liever over hoe goed de antiracisme-demonstratie was geregeld dan over racisme.”

Demonstrant Hadassa baalt van hoe het is gelopen. “Het was echt een hele mooie demonstratie. We hebben laten zien dat we het niet meer pikken, dat er vandaag nog verandering moet komen. Hopelijk zien mensen in dat ook in Nederland racisme een groot probleem is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach niet getreurd Hadassa. In december heb je het Sinterklaas en Zwarte Piet-feest.

Kopschopper Akwasi is dan van plan een Zwarte Piet te molesteren. Je hebt dan ook weer KOZP-demonstraties die het kinderfeest saboteren zoals je dat wenst.

Wel jammer voor de man of vrouw, verkleedt als Zwarte Piet, ergens in de provincie die wilt bijdragen aan een kinderfeest.😕😕

Dat mag niet van Amsterdamse gekkies.🤪🤪

Corrie.

Reageer
gravatar

Het landelijke beleid is er daarom op gericht allochtonen de provincie in te jagen. Daarom liggen er zoveel AZC’s in de provincie. Al willen de inwoners dat niet en de asielzoekers zitten liever in Amsterdam, Rotterdam, ect. Maar ja, anders krijgen we ‘t land niet naar de klote.

gravatar

En vergeet niet er een woning bij te doen en kinderbijslag voor mijn 8 kansparels, stelletje racisten.