Studio Speld / Marion Golsteijn - Wikipedia & Nomadkate - Shutterstock

Demonstranten trekken Coentunnel omver

Tijdens een demonstratie tegen racisme in Amsterdam is vanmiddag de Coentunnel omver getrokken. Demonstranten gingen er van beiden kanten mee aan de haal toen zij de tunnel met touwen los wisten te krijgen. 

De Coentunnel is omstreden omdat hij is vernoemd naar Jan Pieterszoon Coen, een gouverneur-generaal van de VOC onder wiens gewelddadige beleid duizenden slachtoffers vielen. De aanblik van de protserige tunnel op zo’n prominente plek in de hoofdstad roept bij veel mensen weerstand op. 

Onder enthousiast gejoel is de tunnel een paar honderd meter over de A10 gesleept. Daarna kwam hij vlakbij het Centraal Station stil te liggen. Wat de demonstranten er nu precies mee willen doen is nog onduidelijk. 

“Een foto met een knie in de nek kan niet”, zegt een demonstrant. “Maar zo is het ook wel een sterk beeld geloof ik. Ik denk dat we er een paar keer doorheen fietsen, nu het kan. En dan gooien we ‘m misschien wel gewoon in het IJ.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Weg met racisme en discriminatie!
Gewoon alle kansparels eruit :zwart, wit, bruin, roze, regenboog, moslim, katholiek, ect. zonder te discrimineren…

Reageer
gravatar

De demonstranten zijn er gek genoeg voor. Met ophitser ‘kopschopper’ Akwasi lukt het wel. Het enige wat ze doen is zichzelf een slachtofferrol aanmeten.

Waarschijnlijk weten de demonstranten zelf ook niet wat ze anders kunnen doen.❓❓

Corrie.

Reageer