ChameleonsEye / Shutterstock

Vrouw vliegt naar Kreta tegen racisme

Lotte Sonsbeek zit samen met 160 mensen in het vliegtuig naar Kreta. Riskant? Misschien. Maar Lotte en haar medepassagiers zitten er met een goede reden. Ze willen met hun goedkope vakantievlucht namelijk een vuist maken tegen racisme.

“Als je ziet wat er met George Floyd is gebeurd, en hoe beestachtig de Amerikaanse politie tekeer gaat, dan mag je niet stil blijven”, legt Lotte uit. “Ik vind: als mensen zo worden achtergesteld vanwege hun huidskleur, dan ben je moreel verplicht om daartegen actie te ondernemen, ook al moet je daarvoor 29 euro betalen en zelf je ticket uitprinten.”

Volgens Lotte is de strijd tegen racisme een kwestie die iedereen op aarde en in de lucht aangaat. ”We moeten niet doen alsof racisme in Nederland en op Kreta geen probleem is. En daarom zit ik hier.”Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zodra het mag reis ik met een aantal taalvrienden naar Engeland om te protesteren tegen de heimelijke gestage overname van onze moerstaal.

Reageer
gravatar

Nee, op Kreta wonen hele relaxt mensen. Beetje ouzo drinken, beetje op strand liggen, beetje peukie roken, beetje Lotte op z’n Grieks neuken en lekker vroeg met pensioen.
Wij zitten trouwens een beetje wachten op die coronamiljarden. Hoever zijn jullie daarmee?

gravatar

Nu Lotte toch naar Griekenland gaat kan ze ook een aantal vluchtelingenkinderen met de Nederlandse identiteit mee terugnemen.

Het is een grof schandaal dat het kabinet deze kinderen aan hun lot overlaat. Je maag draait om wanneer je politici hoort zeggen dat het ‘tikkende tijdbommen zijn’. Kom op zeg, het zijn kinderen!

Haal ze terug! 🙇🏽🙇🏽‍♀️🙇🏽‍♂️

Corrie.

Reageer
gravatar

Ja stuur een lege charter-vliegtuigen naar de asielzoekerskampen in Griekenland en haal alle kinderen* op!

Nee, haal ze iedereen op!!
Hoeveel zijn dat er nou helemaal, 50.000?!
Komop zeg, daar stoppen we toch 1 miljoen per persoon in!
#WirSchaffenDas

*Iedereen die zegt 17 jaar of jonger te zijn en ‘toevallig’ geen papieren heeft.

gravatar

@ We Gaan Ze Halen!

Je haalt er dingen bij waar ik het helemaal niet over heb. Het gaat over 500 kindjes met de Nederlandse identiteit die zitten weg te kwijnen is vluchtelingenkampen. Genoeg gemeentes wil ze opvangen.

Jouw manier van redeneren is harteloos. 💔

Corrie.

gravatar

“Nederlandse identiteit”?
Is helemaal geen sprake van.
Ook niet van paspoort-Nederlanders, terug van genocidevakantie in Syrië.
Trouwens toch al niet welkom.