Photos by D / Shutterstock

Intocht Sinterklaas vervroegd naar morgen zodat discussie over Zwarte Piet weer ongepast is

Na Ruttes uitspraken van gisteren is de zwartepietendiscussie weer in alle hevigheid losgebarsten. Veel gemeenten hebben daarom besloten de intocht van Sinterklaas te vervroegen naar morgen. Daardoor is het nu weer volstrekt ongepast om het over het uiterlijk van de Kindervriend te hebben.“

Moet dit echt nu”, zucht de organisator van de sinterklaasintocht in Spijkenisse. “Morgen staan de kindertjes hier op de kade om Sinterklaas te verwelkomen. Daar hebben ze het hele jaar naar uitgekeken. Dan ga je het nu toch niet hebben over de kleur van Zwarte Piet? Kies daarvoor alsjeblieft een ander moment.”

Ook in Sibculo is Piet morgen zo zwart als de nacht. “We hebben alle kritiek gehoord, maar het is nu echt te laat om alles helemaal door de war te gooien. De voorbereidingen waren al sinds vanmiddag in volle gang. En had ik al gezegd dat het een kinderfeest is? Nou bij deze dan.”

Sinterklaas zelf reageert geschokt op het nieuws: “Moet ik morgen al in Nederland zijn? Ik lig nog op het strand in Spanje.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is een KINDERFEEST ! Maar dat is precies het probleem. Als er een feest voor volwassenen van wordt gemaakt is het wel toegestaan om vechtend over straat te rollen en dat is veel leuker. Dus vanaf nu is sinterklaas een feest voor adults EN DIE KLEINE BLAGEN zijn niet meer welkom.

Reageer
gravatar

Ho wacht eens even. Morgen kan helemaal niet, want de goed heilig man moet bij aankomst in ons land samen met zijn Pieten eerst veertien dagen in quarantaine.

Reageer
gravatar

Inderdaad collega, ook wij zullen het niet toestaan! Iedereen van welke kleur dan ook, die alleen al iets kwaads zegt over een van van mijn Zwartepieten, laat ik door mijn geheime dienst gelijk in een jute zak naar mijn donkere kelders in Madrid smokkelen. Of gewoon vervoeren als de grenzen weer open zijn.