NOS / Mukhtar M. Ibrahim

Politieman VS eist gelijke behandeling: ‘Andere agenten gingen ook vrijuit’

Veroordeling zou niet uit te leggen zijn

De politieman die in Minneapolis een ongewapende zwarte man om het leven bracht vindt dat hij hetzelfde behandeld moet worden als andere agenten in vergelijkbare situaties. Hij eist daarom dat hij onmiddellijk wordt vrijgelaten.

“Gelijke gevallen dienen in gelijke omstandigheden gelijk behandeld te worden”, zegt Derek Chauvin. “Ik zie niet in wat ik anders heb gedaan dan collega’s die in het verleden vrijuit zijn gegaan.”

Juristen denken dat er inderdaad een precedentwerking uitgaat van eerdere gevallen waarin agenten wegkwamen met het doden van een zwarte verdachte. “Het zou niet uit te leggen zijn om deze politieman wel te veroordelen. Want wat maakt zijn zaak anders?” vraagt een hoogleraar strafrecht zich af.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is toch wel opvallend dat de linkse media en linkse goegemeente geen waardeoordeel heeft over de plunderingen en brandstichting van de zwarte bevolking in hun buurt. Het lijkt er zelfs op dat links er wel begrip voor heeft.🤫🤫

Winkeliers in zwarte wijken zijn hoofdzakelijk mensen met een Aziatische afkomst. Dat de zwarte gemeenschap op hen neerkijkt is algemeen bekend.

Racisme is niet alleen maar een ding voor witte mensen.

Corrie.

Reageer
gravatar

De voornamelijke zwarte plunderaars zorgen ZELF voor verdere stigmatisering van hun gemeenschap, en daardoor meer kans op meer van dit soort (domme/arrogante) excessen.

En zo is de cirkel weer rond.

Zie ook autobranden in Nederland, Frankrijk, …
En andere mocro-kriminaliteit of asociaal gedrag.

En dan de racismekaart trekken.