Stefanieudbphotography / Shutterstock

Vrouw met stacaravan in de Peel ineens de shit

Na jaren met de nek te zijn aangekeken, is Joke met haar stacaravan in de Peel ineens de shit. Waar ze haar eigen man en kinderen vroeger nog met geen twintig paarden zover kreeg om een weekendje tot rust te komen in de uit pvc opgetrokken vakantiehut, krijgt ze nu vanuit alle windstreken appjes of achternichtjes en oud-collega’s alsjeblieft een paar dagen in de gedemobiliseerde sleurhut mogen vertoeven.

Aan het optrekje is op het oog in de afgelopen zestien jaar niet zoveel veranderd. Een slaapbank die niet meer inklapt, een beeldbuis gekocht begin jaren negentig en een gescheurde hor vormen het interieur. Op het grasveldje voor de stacaravan verbleekt een kinderbadje in de vorm van een blauwe schelp, daarnaast ligt een leeg kratje Palm dat al twaalf jaar wacht om te worden teruggebracht. Precies goed voor Joke, die er dan ook menig prijspuzzel heeft opgelost. Ze heeft geen idee waar de plotselinge belangstelling voor haar betonnen lagune vandaan komt.

“Ik heb veel mensen moeten teleurstellen”, zegt Joke. “Maar mijn kinderen hadden plotseling allemaal zin om langs te komen en die gaan voor natuurlijk. Dat vond ik toch zo leuk. Voorheen wilden die alleen in het buitenland op vakantie, en nu zaten ze vol lovende woorden over mijn ‘vorstelijke optrekje in het natuurparadijs De Peel’. Hun woorden. Nou, met mij erbij wordt het wel een beetje krap, want ze willen ook hun vrienden mee, dus ik blijf dat weekend thuis. Wie weet kunnen we volgend jaar wel een keertje met z’n allen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ja aan de dunne !

kunnen jullie de kinders door geven dat ze beter even niet komen ?