Studio Speld / Google Maps

Hoe komen we deze zomer alsnog allemaal in Frankrijk als België dicht blijft?

Nu België de grenzen potdicht houdt moeten Nederlanders op zoek naar een alternatieve manier om alsnog gewoon in Frankrijk op vakantie te gaan. Je moet er misschien een paar kilometer voor omrijden, maar wie een beetje creatief naar de routeplanner kijkt kan straks zonder problemen een tentje opzetten aan de Franse Rivièra.   

Stap 1: Ga de Duitse grens over bij Glanerbrug. Hier zijn de grenswachten niet zo streng dus je kunt zo Duitsland in rijden.

Stap 2: Rij Duitsland door en ga vervolgens via Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Syrië (hier op tijd een camping boeken, want alle leuke campings zitten altijd ver van tevoren vol), Libanon, Israël, Egypte, Libië (pas op voor tanks), Tunesië en Algerije naar Marokko. 

Stap 3: Het is verleidelijk om vanuit Marokko de boot richting Gibraltar te pakken. Doe dat niet, want je komt Spanje onder geen beding binnen. Beter pak je even de boot richting Montevideo, Uruguay. 

Stap 4: Vanuit Uruguay is het maar een klein stukje naar de Falklandeilanden. Die eilanden vormen samen een Brits overzees gebiedsdeel, dus je bent dan praktisch al in Engeland. Sticht een gezin en vraag een Engels paspoort aan. Je kunt als Engels staatsburger nu (gewoon met vliegtuig, of anders als verstekeling per militair fregat) de oversteek maken naar Engeland. Vergeet je voorpret niet in te pakken, want je vakantie kan bijna beginnen!

Stap 5: Eenmaal in Engeland hoef je alleen nog maar het kanaal over te zwemmen en voilà je bent in het prachtige Frankrijk! Zet de Kronenburgjes maar vast koud. Deux baguettes s’il vous plaît.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *