Studio Speld / joel bubble ben / Shutterstock

Vaccin wordt gratis, met advertenties

Een vaccin tegen Covid-19 is nog niet gevonden, maar over de verspreiding en bekostiging is al druk onderhandeld. Een vaccinatie tegen het virus wordt gratis, maar mensen krijgen wel advertenties bij de inenting.

“Voor eerlijke verspreiding van het vaccin is het belangrijk dat het gratis ter beschikking wordt gesteld”, legt Mirka van Wurben, woordvoerder van Red Bull Pharma uit. “Maar het geld moet natuurlijk wel ergens vandaan komen. Bedrijven kunnen daarom gericht advertentieruimte inkopen bij het vaccin.” Volgens van Wurben toonden onder andere Shell, Nike en matrassenabonnementsdienst Hypno al interesse.

Het verdienmodel heeft ook voordelen voor de ingeënte klant. “Het zorgt voor een meer complete en gepersonaliseerde vaccinatiebeleving. Zo ben je straks niet alleen immuun tegen het coronavirus, maar ook goed op de hoogte van de nieuwe kiloknallers, of van de wasmachines met direct drive die in de aanbieding zijn bij BCC.”

Klanten die advertentievrij willen worden ingeënt kunnen zich aanmelden voor een premiumvaccin voor 9,99 per maand.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *