Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Ook Rusland versoepelt lockdownregels: kritische artsen mogen weer uit het raam springen

In navolging van veel andere landen heeft ook Rusland de lockdownregels versoepeld. De economie komt weer op gang en mensen mogen weer voorzichtig de straat op. Ook worden de regels versoepeld voor artsen die kritiek hebben op Poetins coronabeleid: zij mogen weer legaal uit het raam springen.

De afgelopen tijd gebeurde dat al een paar keer: drie Russische artsen die zich de afgelopen tijd kritisch uitlieten over de aanpak van de coronacrisis, vielen onder mysterieuze omstandigheden uit het raam. Twee van hen overleden, een ligt nog in het ziekenhuis. Ze hadden kritiek op de zware omstandigheden waarin zij hun werk moesten doen, het grote tekort aan beschermingsmiddelen en het lakse optreden van president Poetin in de coronacrisis.

Poetin komt de artsen nu graag tegemoet. “Het devies was eerst: blijf zoveel mogelijk binnen, en de meeste artsen hielden zich daar keurig aan. Nu is het tijd om de regels weer wat te versoepelen, ook voor de artsen die kritiek hebben op mijn beleid. Zo ontstaat er weer wat ademruimte en perspectief. Ik denk dat daar veel behoefte aan is.”Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *