Studio Speld / NOS

Kabinet redt toerismesector, koopt duizenden wietmutsen

De Nederlandse overheid komt met een tweede steunpakket voor de toerismesector. Het pakket bestaat uit de aankoop van 250 duizend wietmutsen. De overheid hoopt dat hiermee een belangrijk deel van de sector tenminste tot september gered zal zijn.

“We kunnen wel gewoon geld geven, maar het is beter dat de souvenirwinkels van de wietmutsencollectie van 2020 afkomen”, zegt minister Eric Wiebes. “Toeristen zitten volgend jaar echt niet meer te wachten op mutsen met daarop gedateerde wietleuzen of niet-coronagerelateerde afbeeldingen.”

Daarnaast zou het volgens Wiebes zonde zijn om die mutsen gewoon weg te gooien. “Ze zijn lekker warm en ze stralen iets stoers en onverschilligs uit. Daar kunnen wij onze vrienden dan weer blij mee maken en zelf in aanzien stijgen. Maar we doen het natuurlijk voor de economie.”

Toch is het opkopen van de wietmutsen niet voldoende, stelt een man in een Magere Hein-kostuum tijdens de persconferentie. Een man die met brandende fakkels gooit vraagt zich af wat de overheid doet voor mensen die met brandende fakkels gooien. Een journalist van de NOS vraagt of er nog zo’n wietmuts met roze letters over is. Minister Wiebes probeert de boel snel te kalmeren en begint met zijn voet te tappen. “Don’t worry, about a thing! Cause every little thing, is gonna be alright!”

Mocht het huidige steunpakket onvoldoende soelaas bieden, dan kan de overheid altijd nog besluiten tot een derde steunpakket. Die zal dan bestaan uit de opkoop van miljoenen Nutella-pannenkoeken, klompsloffen, tulpenbollen, vacuüm verpakte kaas, cannabislolly’s, Segwaytours en rondjes door Giethoorn met een Japanse tolk.

<br>


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gaan ze nu ook zelf drugs importeren, of begrijp ik dat verkeerd?

Trouwens, ik begreep dat drugs-kriminelen eigenlijk hele aardige mensen zijn, die voedselhulp uitdelen in sloppenwijken.
Een beetje zoals meneer Escobar, die nog steed op handen gedragen wordt.
Man van het volk hè.

Reageer
gravatar

Ja hoor., weer wordt, door het kabinet, de drugshoofdstad Amsterdam bevoorrecht door wietmutsen op te kopen. Terwijl er voor fatsoenlijke steden zoals Den Haag niets gedaan wordt.

Dat is niet eerlijk.😳😳

Corrie.

Reageer
gravatar

Corrie, je bent zelf een wietmuts. In Den Haag valt niets interessants op toeristisch gebied te kopen.