T.W. van Urk / Shutterstock

Mag je met negen kappers voetballen op een terras?

'Ja, met enige mitsen en haren'

De aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen zorgt bij veel Nederlanders voor hoofdbrekens. Wat mag nou wel en wat (nog) niet? De Speld Sport zoekt de belangrijkste twistpunten voor je uit. Vandaag: mag je voetballen op een terras, met een groep van negen kappers?

Veel kappers gaan op 11 mei weer open, maar met name voor de grotere kapsalons met meer dan tien kappers dreigt een probleem: er mogen immers maar tien mensen tegelijk in hun zaak aanwezig zijn. Wanneer dat toevallig tien klanten zijn, staat de salon direct voor een voldongen feit. Alle overtollige kappers zijn in zo’n geval dolblij dat er iemand is die met ze komt voetballen, zolang je dat maar met een groep van maximaal tien man doet. Dit opent de weg naar 5 tegen 5 met 2 keepers en 9 kappers, of 9 kappers en 1 keeper.

De terrassen gaan op 1 juni weer open, wat de weg vrij maakt om je potje voetbal af te werken op een terras. Let goed op de grootte van dit terras: is het mogelijk om 1,5 meter afstand te houden?

Tip: Laat je niet voor een vol terras in de luren leggen door een dubbele schaar, want spot en hoon valt je ten deel. En daar blijft je haar niet de hele dag van zitten.

Conclusie: ja het mag, vanaf 1 juni, op afspraak, 10% fooi wordt gewaardeerd, eigen haren naderhand weer meenemen, eigen drank niet (consumptie verplicht).


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *