Antonio Guillem / Shutterstock

Bij gebrek aan teamgenoten moet vriendin al twee maanden lang aanhoren dat Rameau Zlatan is

Hij noemt zichzelf ‘De Zlatan van Ede’: amateurvoetballer Rameau Heerebout. Zijn teamgenoten weten er alles van. Week in week uit moesten zij aanhoren hoe geweldig de zelfverklaard wereldvoetballer wel niet is. In coronatijd ligt de nobele taak van het aanhoren van stoere kleedkamerpraat in handen van zijn vriendin. Ze kan niet wachten tot haar vriend weer de wei in mag.

Rameau (40), die dit jaar nog niet in actie kwam vanwege blessures, mist het samenzijn met zijn teamgenoten. Op de vraag van zijn vriendin of het jammer is dat er geen voetbalwedstrijden zijn heeft hij een duidelijk antwoord. “Natuurlijk niet. Ik ben nu toch geblesseerd en voor wie moet het publiek dan naar de vereniging komen? Zonder mij geen leuke wedstrijd”, zegt Rameau.

Volgens zijn vriendin beperkt de spierballentaal zich niet alleen tot het voetbalveld. De laatste weken heeft de zelfverheerlijking zijn weg gevonden naar het privéleven van de twee. Zo zou hij laatst geroepen hebben ‘Jij denkt dat je samenwoont met een koning, maar dat is niet waar. Je woont samen met God.’

Rameau mag dan momenteel niet in actie komen, maar je leest alles over het wel en wee van de speler van Ede Victoria in het boek De Zlatan van Ede. Met de opbrengst van het boek wordt gebak gekocht voor zorgpersoneel dat hard aan het werk is om corona te bestrijden. Koop het boek hier.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *