Monkey Business Images / Shutterstock.com

Gezondheidsraad wijzigt alcoholadvies: halve fles per dag verlengt leven jonge ouders

Uit onderzoek blijkt dat het leven van jonge ouders verlengd kan worden door elke avond een halve fles alcohol te drinken. Welke soort alcohol er wordt gedronken, maakt niet zoveel uit, zolang het maar prikkels dempt, je pijn verzacht, en je niet meer denkt aan de intellectuele uitdaging die je mist.

Eva de Vries, onderzoeker bij de gezondheidsraad: “De laatste jaren vinden we zelden nog een positief effect als het gaat om het drinken van alcohol. Dat het ineens bij deze groep anders is, vind ik erg verrassend.” Eva reageert vanuit haar knisperende opgeruimde speelgoedloze witte woning, met een boekenkast vol boeken die ze nog kan lezen ook. Op een tafeltje staat een designlamp die gewoon blijft staan, omdat niemand aan het snoer trekt. Het is een glanzend gelakt tafeltje zonder melkkringen en aangekoekte pastaresten.

Erwin Lijssen, ook onderzoeker en zelf ouder van twee jonge kinderen schreeuwt over het geluid van het openingslied van Nijntje: “Dit onderzoek bevestigt eigenlijk wat ik al langer weet: dat als ik mijn halve fles alcohol niet drink, ik het einde van de dag niet haal.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *