nd3000 / Shutterstock

Sanne (6) wil overheidssteun na afgelasting vrijmarkt

Hele jaarinkomen weggevallen

Na het mislopen van misschien wel tien euro omdat de vrijmarkt gisteren was afgelast, wil de zesjarige Sanne overheidssteun. De jonge Groningse had groots uit willen pakken met wel twee verkoopkleedjes, maar ziet door het coronavirus nu haar hele jaarinkomen wegvallen. “Heel stom. Ze moeten me helpen, anders kan ik geen slijm kopen!”, aldus een radeloze Sanne.

Ze is niet de enige in het gezin die een beroep doet op overheidssteun. Papa Gerard verkoopt normaal gesproken tijdens Koningsdag altijd halfgare saté, maar ook dat gaat dit jaar niet door. “Zonde, maar de situatie van m’n dochter is schrijnender.”

Minister Hoekstra wilde desgevraagd nog geen toezeggingen doen over financiële compensatie aan Sanne. Jesse Klaver wil een steunpakket voor Sanne, maar wel onder voorwaarden. “Ze mag volgend jaar geen plastic speelgoed meer verkopen”, verklaart de GroenLinks-leider.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Inderdaad, laten we eerst kindertjes uit Griekenland ophalen. Het is toch godgeklaagd dat we die Nederlandse kinderen daar laten creperen onder het mom dat het ‘tikkende tijdbommen’ zijn.

Schande! Laffe politici, haal ze terug! 😣😣

Corrie.
.