Everett Historical / Shutterstock.com

Midden-Oosten niet eens meer de moeite waard om binnen te vallen nu olie waardeloos is

Generaals van het Amerikaanse leger en huurlingen zijn hard geraakt door het nieuws dat olieprijs tot wel min 36 dollar is gezakt. Het ontneemt ze iedere motivatie om een willekeurig land in het Midden-Oosten binnen te vallen. 

“Ik ben zo klaar met deze pandemie,” zegt een Republikeinse politicus die zijn zinnen had gezet op een decennia durende oorlog met Iran of een ander olierijk land waar grote aantallen burgerslachtoffers kunnen vallen. 

“Ik vind het vooral zielig voor de lokale bevolking, want die hebben straks geen werk als wij geen willekeurige scholen kapot bombarderen met drones”, zegt een anonieme werknemer van Blackwater. 

“Het scheelde niets of we hadden president Trump zover om een totale oorlog met Iran aan te gaan. Toen zakte de olieprijs ineens. Balen”, aldus een machtige lobbyist.

Dit artikel verscheen eerder bij Waterford Whispers News.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

Nou, doe dan gewoon China!
Militair best een interessant land om een beetje mee te oefenen.

Ze zijn juist nu weer bezig Hongkong plat te stampen.
https://nos.nl/artikel/2331709-juist-nu-de-wereld-wegkijkt-breidt-china-zijn-macht-in-hongkong-uit.html

En nog altijd bezetting van de ‘Chinese zee’, Tibet, poging Taiwan, onderdrukking Oeigoeren, bedrijfsspionage, plus al die kut-epidemieen die er vandaan komen en waaronder hele wereld nu zwaar lijdt.

• Reageer