DELTAFXUniverse / Wikipedia

Defqon.1 2020 wordt religieuze bijeenkomst om toch door te kunnen gaan

Na de persconferentie van gisteren werd het nog maar een keer duidelijk: grote evenementen kunnen voor onbepaalde tijd geen doorgang vinden. Daarentegen mogen religieuze bijeenkomsten tot 30 personen wel gewoon doorgaan. Organisator Q-dance heeft daarom besloten hardcorefeest Defqon.1 een religieus karakter te geven.

“We bouwen elke stage op het terrein om tot een kerk”, legt een woordvoerder van Q-dance uit terwijl die over het festivalterrein in Biddinghuizen loopt. “Straks staan hier The Red Church, The Black Church, De Blue Church en natuurlijk The Camping 1 Church. En elke tent op The Camping 1 Church vormen we ook om tot kerk. Alle bezoekers krijgen namelijk een kruis om op te hangen aan hun luifel. Defqon is zo weer helemaal legaal.”

Bepaalde vaste rituelen van het festival zullen gewoon terugkomen, maar worden dit jaar gegoten in een kerkelijk jasje. Zo zullen dj’s niet hun gebruikelijke sets draaien, maar hardcoreversies van psalmen. Confettikanonnen schieten hosties het publiek in en het Power Hour wordt vervangen door een gezamenlijk gebed. Het vuurwerk van The Endshow wordt richting het oosten afgeknald.

Om het welbekende ‘links rechts’-moment te vervangen is door festivalkunstenaars een levensgrote zelfgemaakte zee gemaakt. Deze splijt op aangeven van de dj naar links en rechts open waardoor er een pad ontstaat. Ook de populaire merchandise-collectie is omgegooid om mee te gaan in het nieuwe concept. Zo zijn er vanaf vandaag in de webshop hoodies en caps te koop met daarop ‘Weekend Discipelen’ en er zijn kekke T-shirts met daarop het spaghettimonster aan een draaitafel.

Toch zullen sommige dingen ook helemaal hetzelfde blijven. “Lady Faith kan gewoon haar set blijven draaien op de vrijdag.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *