RTL Nieuws / Youtube

1,5 jaar na weghalen letters I Amsterdam is er geen toerist meer over

Het leek zo’n onschuldige ingreep: het weghalen van de letters I Amsterdam van het Museumplein. Nu, 1,5 jaar verder, is er in heel Amsterdam geen toerist meer te bekennen.

“We hebben het effect van het weghalen misschien een beetje onderschat”, peinst GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink terwijl hij over een verlaten Museumplein loopt. “Natuurlijk die letters waren populair, maar we hadden nooit gedacht dat mensen echt daarvoor naar Amsterdam zouden komen. Wie reist er nou duizenden kilometers om op een letter M te zitten? Niemand toch? Toch?”

De toeristenbranche lijdt momenteel enorme verliezen, talloze bedrijven dreigen failliet te gaan, maar Groot Wassink wast zijn handen in onschuld. “Die letters waren een symbool van het doorgeslagen individualisme! Ze moesten weg. Bovendien, mensen klaagden steen en been over toeristen. Onze bedoelingen waren goed. Als GroenLinks staan we voor een sociaal Amsterdam voor iedereen. We wisten niet beter!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nice that a member of the council finds time to make jokes about the issue when a whole branch is falling now. The council has done mainly populistic moves to manage the tourism in Amsterdam. Not much of value.

Reageer
gravatar

Zet ze dan gewoon op de Maasvlakte!

Komen de toeristen weer, kunnen ze zelfvies maken, verkopen we ze klompen, tulpen en stroopwafels, en houden we ze mooi onder kontrole!

Ben ik nou zo slim, of is GroenLinks nou zo dom?!

Reageer
gravatar

I find het wel terecht. As een expat live ik al jarenlang in Amsterdam en ik hate het grote amount toeristen tot op het bone. Overal hoor je English,niet te harden gewoon. Geef mij maar dat Dutch, dat sounds to me als het barking van een verkouden zeehond. Typical charming Dutch!

Reageer