Shutterstock / Studio Speld / Op1

Jaap van Dissel volgt zijn hart en begint cupcake-winkel

RIVM-directeur gooit roer per direct om

Jaap van Dissel stapt per direct op als directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM. De hoogleraar infectieziekten begint een cupcake-winkel in Leiden. “Versierde gebakjes zijn altijd mijn echte passie geweest.”

Het was geen eenvoudige beslissing, geeft Van Dissel toe. “Ik ben 62 jaar, volgens sommige mensen is dat te oud voor zo’n carrièreswitch. Ik heb een goede naam als viroloog, ik heb een prachtige baan bij het RIVM. Waarom zou ik dat op het spel zetten voor een onzeker bestaan als ondernemer? Maar het kriebelde. Ik dacht: het is nu of nooit.”

De liefde voor cupcakes bestaat al langer bij ’s lands voornaamste bestrijder van epidemieën. “Als kind vond ik het al geweldig om te bakken. Dat begon met taarten, maar later werd ik verliefd op cupcakes. Zo elegant en tegelijk zo lekker. Zo’n gebakje kan je helemaal opvrolijken.”

Van Dissels winkel ‘Cup, Cake & Jaap’ opent volgende week de deuren. Van Dissel: “Stiekem heb ik er de laatste maanden al best wat tijd in gestoken. Het resultaat mag er zijn!” Klanten moeten vooralsnog anderhalve meter afstand houden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *