NOS

Hoekstra wil niet betalen voor Zoom en dus moeten de ministers elke 40 minuten opnieuw inloggen

Wopke Hoekstra maakt het zijn collega’s niet makkelijk. Hij wil niet betalen voor Zoom, en dus moeten alle EU-ministers van Financiën iedere 40 minuten opnieuw inloggen.

“Ik zie niet in waarom ik hier ineens voor moet betalen, eerlijk gezegd”, zegt Hoekstra tijdens een lange eerste discussie. “Wat mij betreft kunnen we ook afspreken op Omegle. Dat is gratis en dan kun je als je geluk hebt ook uren met elkaar praten.” Er verschijnt een teller in het scherm. “Ho, jongens. We moeten ophangen. Ik stuur jullie even een nieuw linkje!”

Zodra de groep weer een beetje is volgelopen, kunnen ze het nog eens hebben over een aparte begroting voor de eurozone. Volgens Hoekstra is er geen beginnen aan. “We kunnen wel op Europees niveau een Zoom-abonnement afsluiten, maar voor je het weet is Griekenland dan weer aan het zeuren dat ze een nieuwe webcam nodig hebben of heeft Portugal een software-update nodig. De opladers die we tijdens de eurocrisis hebben uitgeleend hebben we trouwens ook nog lang niet allemaal terug. Dit werkt wat mij betre- ho, yes ik stuur weer een linkje!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lijkt me niet verstandig zulke vertrouwelijke gesprekken via een gratis Zoom Account of soortgelijk te houden. Hoop dat dit niet waar is in tijden waar cybersecurity hoog op de agenda zou moeten staan.

Reageer
gravatar

Dat is juist opzettelijk, tbv transparantie. De bijnaam WOBke heeft hij ook niet zomaar gekregen

gravatar

Goed zo Corrie, zwengel de reacties maar weer aan, ook bij dit artikel. Als alle lezertjes en reagerenden meer dan drie bezoeken per maand zouden hebben, was je aanzet niet zo nodig.