Studio Speld / Shutterstock

Verklede idioten rennen bij volgende virtuele wielerkoersen thuis mee op loopband

Na het succes van de virtuele Ronde van Vlaanderen, zullen de komende weken meer wielerkoersen digitaal worden verreden. En er is goed nieuws voor verklede idioten: zij kunnen vanaf nu meerennen op hun eigen loopband. Dat heeft Zwift, fabrikant van indoor wielersoftware bekendgemaakt.

Het principe is simpel: je gaat thuis op de loopband staan en logt in bij het juiste evenement. De software zorgt ervoor dat de band gaat lopen zodra de renners eraan komen. De loopband houdt zelfs rekening met het stijgingspercentage van het wegdek waar je virtueel op staat.

De 44-jarige Jeffrey twijfelde na de bekendmaking geen moment, en schafte meteen een loopband aan. Hij is van plan om aankomende zondag samen met een groepje vrienden ladderzat de coureurs toe te juichen op Carrefour de l’Arbre. “Het is hyperrealistisch heb ik me laten vertellen. Je kunt tegen renners opbotsen, je hebt een virtuele vlag die in wielen verstrikt kan raken. En in de chat kun je de renners helemaal verrot schelden. Ze krijgen dat dan mee op hun oortje.”

Ook in Frankrijk is de upgrade met gejuich ontvangen. Veel Franse wielerfans kunnen niet wachten om deze zomer een virtueel bekertje urine over Chris Froome heen te gooien.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *