Studio Speld / Shutterstock

Veel jongens laten de wortelkanaalbehandeling door hun vriendin doen

Op sociale media duiken steeds meer video’s op waarin jongens een wortelkanaalbehandeling laten doen door hun vriendin. Doordat tandartsen voorlopig nog gesloten zijn vanwege de coronamaatregelen, zijn veel mensen thuis zelf aan de slag gegaan.

De 25-jarige Marion (in het dagelijks leven artdirector) heeft vanochtend haar vriend op een ruime fauteuil gelegd om voor het eerst in haar leven een wortelkanaalbehandeling uit te voeren. Ze heeft op Bol.com wat tandartshaakjes, spoelnaalden en een klein handboortje gekocht. Haar nagelvijl kon dienen als vijl, het nachtlampje als operatielamp. “En voor de verdoving hadden we gelukkig nog wat ketamine liggen van oud en nieuw”, vertelt Marion.

“We hebben uiteindelijk stap voor stap een YouTube-tutorial van een tandarts uit Pakistan gevolgd”, gaat ze verder. “De eerste stappen gingen redelijk, maar op een gegeven moment sneed ik toch een zenuw door. Nou goed, die ervaring neem je dan weer mee naar een volgende wortelkanaalbehandeling. En die komt er denk ik snel, want de boel is behoorlijk gaan ontsteken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *