mdftrasher / Shutterstock.com

NOS gaat op zondag oude journaals uitzenden

Liefhebbers van nieuws kunnen hun hart ophalen de komende tijd. De NOS gaat namelijk elke zondag een oud journaal uitzenden. Aankomende zondag wordt de serie afgetrapt met het achtuurjournaal van 13 maart 1996.

“Deze serie kan natuurlijk niet bestaan zonder het journaal van 13 maart 1996”, zegt NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff. “De Britten die Dunblane herdenken, de Israëliërs die de blokkade van Gaza versoepelen, Annamarie Thomas die WK-goud wint op de 1500 meter in Hamar. Gijs Wanders die het allemaal stoïcijns voorleest, zittend nog in die tijd. Het zijn historische beelden. Je weet natuurlijk hoe is afgelopen met Gaza (die blokkade is weer net zo hard terug, red.), maar het blijft fantastisch om een tweede keer te beleven.”

Ook de hele maand april zal de NOS journaals uitlichten. De planning is als volgt:

12 april: het NOS-journaal van 3 januari 1980 met Harmen Siezen

19 april: het NOS-journaal van 1 mei 1993 met Noraly Beyer

26 april: Hart van Nederland van 27 juni 2006 met Gallyon van Vessem

3 mei: het NOS-journaal van 30 april 1974 met Eef Brouwers


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De plagiaatpolitie die zelf plagiaat pleegt. Commentaar hebben op het kopieergedrag is enkel voorbehouden aan Arjen Lubach, dus u bent hier in overtreding. €50 boete, te doneren aan het Rode Kruis