Moet jij je belastingaangifte nog doen? Wij helpen je het uit te stellen!

3 tips

Moet jij je belastingaangifte nog indienen en kom je steeds vaker in de verleiding om dit ook daadwerkelijk te doen? Dan kunnen wij helpen. 3 tips om de belastingaangifte nog wat langer uit te stellen.

1. Besteed al je tijd aan het stressen over je belastingaangifte
Denk bij jezelf: ik moet m’n belastingaangifte nog doen, shit ik moet m’n belastingaangifte nog doen. En dat de hele dag door. Hoe meer je er tegenop ziet hoe beter. Stress werkt namelijk verlammend. Ik zal je alvast even op gang helpen: Je moet je belastingaangifte nog doen!

2. Open 20 extra tabbladen
Mocht je nou nog steeds in de verleiding komen om je aangifte te doen, doe het dan terwijl je nog 20 andere tabbladen open hebt staan. Stuur een mail naar een oude schoolvriend, kijk het concert van Beyoncé op Coachella, lees de column van Bas Heijne en ontplooi nog wat webactiviteiten naar keuze. Je aandacht moet zich nu richten op zoveel verschillende velden dat het onmogelijk is om je belastingaangifte goed te doen. Zeg tegen jezelf: oké dit doe ik wel een andere keer.

3. Zoek afleiding in een verhaal over een beer
Mocht dit alles echt niet werken, zoek dan afleiding in een verhaal over een beer. Zoals dit verhaal:
Er was eens een beer met de naam Bernando. Hij was zeven jaar oud en woonde in de bossen van Oezbekistan. Bernando was niet zomaar een beer. Nee, want Bernando had iets bijzonders meegemaakt.
Hij was misschien drie jaar oud, toen hij zielsalleen in zijn grot aan het slapen was. Plots voelde hij iets over zijn rug kruipen. Er was een jongetje van twaalf zijn grot in gekropen en op zijn rug in slaap gevallen. Bernando wist niet wat hij meemaakte. “Een jongetje? Van twaalf? Op mijn rug? In slaap?”. Al snel sloot Bernando weer zijn ogen, het was ten slotte winter. Toen hij een aantal maanden later weer wakker werd, was het jongetje verdwenen. De jonge bruine beer krabde over zijn hoofd. “Hoe kan dat nu? Heb ik soms gedroomd? Of was het echt waar?” Vier jaar later was Bernando zeven jaar oud en had hij nog steeds geen antwoord op de vraag. “Het is nog altijd een groot raadsel. Ik zal er maar mee moeten leren leven”, zei hij.

Het is weer tijd om je belastingaangifte te doen. De Consumentenbond geeft je onafhankelijk advies, tips en handvatten om snel door je belastingaangifte te gaan. Maak het jezelf makkelijk en schrijf je in voor de gratis Belastingcoach e-mails. Zo wordt het invullen van je aangifte een eitje.


Reageren is niet mogelijk