Hans Groenendijk - Mickisoke - Doha Stadium Plus Qatar - Gaurang Patkar - Vera de Kok - Circe Denyer - DWDD / Wikimedia

Geen van deze zogenaamde ‘kenners’ had de afloop van de Eredivisie goed voorspeld

‘Waarom krijgen deze mensen nog een podium eigenlijk?’

Aan het begin van elk nieuw voetbalseizoen rollen analisten, presentatoren en kenners over elkaar heen om hun voorspellingen voor het voetlicht te brengen. De één zag Ajax kampioen worden, de ander RKC degraderen en weer een ander zag een verrassende rol voor Willem II weggelegd. Allemaal leuk en aardig, maar dit jaar zaten ze er allemaal naast. Dat weigeren we te accepteren.

Johan Derksen is misschien wel de meest bekende analist van het land, maar dat zal niet op basis zijn van zijn goede voorspellingen. Hij zag namelijk Ajax na 34 wedstrijden bovenaan eindigen, maar hij zat er maar liefst 9 wedstrijden naast.

Ook de voorspelling van sidekick René van der Gijp zit weerzinwekkend in de verkeerde richting. “Geloof mij nou maar, dat RKC vliegt eruit”, zei hij in augustus 2019 nog met de nodige bravoure. Nou René, waar ben je nou met je grote bek?

Ronald de Boer (familie van – red.) dacht even lekker vrijblijvend Willem II op een positie te voorspellen die recht zou geven op Europees voetbal aan het eind van het seizoen. Beste Ronald, het gebrek aan mensenrechten in Qatar is je duidelijk naar het hoofd gestegen, er is namelijk helemaal geen eind van het seizoen.

Ruud Gullit voorzag een spannende titelstrijd tussen Ajax en AZ, die pas in mei beslist zou worden. Zelden hebben we zo’n onzin gehoord. Mei is nog ruim een maand van ons verwijderd. We hebben al onze rasta-petjes uit 1988 direct ritueel verbrand.

Dat óók vrouwen niet kunnen voorspellen, bewijst Dione de Graaff. De Studio Sport-presentatrice voorspelde aan het begin van het seizoen een bekerfinale. Nou, dat moeten we nog maar eens zien.

Humberto Tan werkte vroeger óók voor Studio Sport, maar nu al te lang niet meer, blijkt uit zijn voorspelling. Hij voorspelde play-offs voor Willem II, FC Utrecht, Vitesse en PSV. WELKE PLAY-OFFS HUMBERTO?!

Over Helene Hendriks valt veel positiefs te melden, maar niet als het gaat om haar voorspelling van de eredivisieranglijst. De eredivisie is namelijk opgeschort vanwege het coronavirus. Groepsbijeenkomsten zijn verboden tot 1 juni, waardoor voetbalwedstrijden niet door kunnen gaan en de Eredivisie ook niet. Maar dat zag mevrouw Hendriks niet aankomen natuurlijk.

Octopus Paul voorspelde aan het begin van het seizoen dat de competitie na 18 wedstrijden stilgelegd zou worden vanwege een globaal besmettelijk virus. De inkt van zijn voorspelling was echter nog niet opgedroogd, of hij zat er een flink aantal speelronden naast. Paul, laat het voorspellen van voetbal lekker wat het is, en ga achter krabben, kreeften en ander kril aan.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gewoon de competitie uitspelen met tafelvoetbal. Dit kan nog tot verrassende resultaten leiden, b.v. RKC is al stiekem weken aan het oefenen.

Reageer
gravatar

Zie duizenden naaktfoto’s van redactrices van De Pin in de sauna met Steeds en Viesman !!!!!!
Stort subiet honderd euro per foto. Zie mijn bankrekeningnummertje om uw geld te pinnen op:
blackweb://speld.porn/nl/pinladies.

Reageer