NOS / Youtube.com

Rutte naar Talpa

Mark Rutte gaat naar Talpa. De premier trok gisteren meer dan zeven miljoen kijkers, voor mediamagnaat John de Mol een reden om hem onmiddellijk aan te trekken. “Dit is een natuurtalent.”

Bij Talpa krijgt Rutte een dagelijks programma waarin hij de mensen twintig minuten toespreekt vanuit het Torentje. Het mag over alles gaan, zolang het maar politiek overstijgend is. Anders dan gisteren, wordt de toespraak drie keer onderbroken door een reclameblok.

John de Mol is tevreden met zijn nieuwe aanwinst. “De kijkcijfers van Rutte zijn overweldigend. Eerst trok ie op een donderdagmiddag meer dan een miljoen kijkers, terwijl iedereen op het werk zat. En primetime gewoon meer dan zeven miljoen mensen, een marktaandeel van tachtig procent. Dat zie ik Twan Huys nog niet doen.”

De Mol heeft grootse plannen met zijn aanwinst. “Iemand met zo’n charisma en 7,6 miljoen kijkers. Dat is ook ideaal voor Ik Hou van Holland en Ladies Night.”

Mark Rutte gaat naar verluidt bijna de Balkenendenorm verdienen.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Goh.. Leuk. Ik heb ook horen fluisteren dat zijn concurent Willem naar Omroep Max gaat. Maar de deal is nog niet rond, dus zijn toespraak voor t volk laat nog even op zich wachten. Voorlopig staat Mark dus 1-0 voor.

Reageer
gravatar

Ik las vandaag in een het Reformatorisch Dagblad dat de coronavirus een straf is van hun God voor de zondigheid van de mens. Zoiets als de zondvloed dus.

Maar de katholieken denken daar anders over. Ik lees het volgende in het Brabants Dagblad:
Zoete Moeder van Den Bosch bindt negen dagen lang de strijd met corona aan. Zie: https://is.gd/e22RKh

Het is dus een van de twee:
of we laten de gereformeerd God gewoon zijn gang gaan en stoppen met alle maatregelen,
of we tonen ons boetvaardig voor alle zonden in de wereld door een Zoete Moeder te smeken om een goed woordje te doen bij haar katholieke Zoon.

Maak je eigen keuze.

Reageer
gravatar

De eeuwige onmin van de Nederlander met geloof, ‘bestaat de Here’ wel, of NIET is de oorzaak van de enorme demografische aardverschuiving (in ruil voor 2 keer per jaar naar Gambia op vakantie) om het bewijs te leveren dat de mens van de aap afstamt waar hij steeds meer op lijkt. Zo werkt de wetenschap.

gravatar

Al lang geleden zei ik hier dat de politiek bij gebrek aan beter aanstuurt op de polarisatie van een polio epidemie.
We krijgen waar we om vragen.

gravatar

Het viel me pas weer op dat er op zo’n klein dorp zo ook zoveel van die Chineesjes zijn, omdat dit dorp zo ver achterloopt terwijl ze buitengewoon progressief lijken te zijn in het commercialiseren. Dat van die progressiviteit is een illusie. Die mensjes zijn gewoon een trend onder oudgereformeerden en hen die daardoor beïnvloed zijn in het tegendeel. Want het tegendeel is er nog steeds een deel van.

gravatar

Dat vorige van die Chinezen komt doordat het zulke kleine bange mensjes zijn die zich vasthouden aan hun techniekje, en die weinig ervaring hebben. Ze houden zich vast aan de tv, die mondiaal is, en ze doen er alles aan om bij de meerderheid te horen. En ze hebben al uitgerekend dat er 1,2 miljard Chinezen zijn. Het bestrijden van geloof is contraproductief, omdat ze totaal niet weten wat dat in het echte leven behelst.
Causaliteit en coïncidentie, algoritme.
Het geloof beschermde hen (maar ook ons!) nog een beetje tegen hun onnozelheid waardoor ze niet in 7 sloten tegelijk lopen. Nu kijken ze juist heel goed uit vanuit dezelfde achterlijkheid. De grootwaan van het onderwijs dat iedereen zomaar op een hoger niveau kan komen is een illusie, het is de diepste sloot van allemaal.

gravatar

Jezus weet alles.
Natuurlijk als je 13 bent en je wil een zo strak mogelijke broek, je hebt al schaamhaar en je zit stiekem een beetje aan je piemeltje als ma er niet is, dan vind je het niet zo leuk dat Jezus je voortdurend in de gaten houdt.

gravatar

Asje lekkâh wilt kánè, kèjje bè ons kaume afhále!

Momenteil is Haagse pangpang in de anbieding: lekkâh!

De Belsjíneis, kèhâgt de vetste!

Auk op maandag aupe.

gravatar

Ik hoor vandaag dat een standaardpakket tv en internet niet meer te scheiden is, je bent nu illegaal als je je niet wil laten deformeren door tv.

gravatar

Dat virus is begonnen met de verbouwing van Albert Heijn.

Bij mij waren er altijd van die coïncidenties tussen kleinigheden en mondiale gebeurtenissen.
Het verband kan grootwaan lijken voor de pretentie. Het tegengestelde is de waarheid. Als je te belangrijk wordt gaan ze je als een vaderfiguur zien, en gaan ze je des te harder misbruiken. Dat virus is een gevolg van exact dat misbruik. Het is mystificatie, en het is geen toeval dat net nu in Vissen, het laatste teken waar alles ‘in de mist verdwijnt’, het coronavirus actueel is.