conrado / Shutterstock.com

Nederland wil scholen weer open na half uur met eigen kind te hebben doorgebracht

Er is massale druk ontstaan vanuit de samenleving om de scholen weer open te gooien. Veel ouders hebben een half uur met hun eigen kind doorgebracht en zijn van mening dat het sluiten van scholen niet de oplossing is.

“Volgens mij verspreidt het virus zich niet via kinderen”, zegt de 35-jarige Nico. Hij werkt vandaag thuis, maar is nog nergens aan toe gekomen omdat zijn kinderen schreeuwend door het huis rennen. “De GGD zei dat kinderen geen risicogroep waren. We moeten naar de GGD luisteren. Zij weten er het meeste van.”

Ook de 39-jarige Tugba vindt het gek dat het kabinet de scholen dicht doet. “We doen dit alleen maar omdat ze dit in omringende landen als Spanje en Frankrijk ook doen”, zegt ze terwijl ze haar 4-jarige dochter ervan probeert te weerhouden om haar vingers in het stopcontact te stoppen. “Normaal lachen we Fransen en Spanjaarden uit, maar nu er nood aan de man is, gaan we ineens naar hun experts luisteren? Kom nou zeg.”

Tugba doet een oproep aan het kabinet: “Meneer Rutte, u kunt ons niet langer met deze kinderen laten zitten. Waarom laat u ons zo stikken?”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelukkig komen alle kinderen ook alleen naar huis, dus hoef je niet voor de school te wachten met z’n allen tot ze naar buiten komen en nu we toch onderweg zijn gaan we gezellig even bij oma langs die alleen zit. Denk toch even verder na dan alleen het verzorgen van kinder opvang zodat je ongestoord thuis kunt werken. Het is even organiseren en heus niet makkelijk, maar denk even beter na dan het is zo lastig om ze thuis te hebben!

Reageer
gravatar

Dat zegt alles toch of de ouders die hun kinderen niet onder controle kunnen houden. Het is toch te gek voor woorden dat dit nu weer bij de overheid ligt. Het is zo als het is en probeer je tijd zo in te delen dat jij er wat aan hebt en de kinderen ook. Maak duidelijke afspraken met hun zodat jij ook je ding kan doen. Het is niet dat ze het tegenwoordig niet snappen. Ze zijn bij de hand genoeg. Het zit hem meer in de ouders die voor zichzelf kiezen. Geniet van je kinderen.

Reageer
gravatar

Sorry mevrouw
Het zijn je bloed eigen kinderen
Kinderen moet je voor zorgen en vooral in deze tijden
De verantwoording nemen en niet alleen maar aan uw werk denken
Vind het egoïstisch om te zeggen de scholen moeten weer open anders kan ik niet werken
Kinderen heb je in voorspoed en tegenspoed

Reageer
gravatar

Dit is een verschrikkelijke situatie waar we met elkaar als inwoners van nl in zitten. En ik vind het dieptriest dat er mensen zijn die klagen omdat ze hun eigen kinderen overdag bezig moeten houden!

Reageer
gravatar

Wat een zeikerds…🤣🤣🤣🤣
Eerst allemaal zeiken dat de scholen dicht moeten….zijn ze nu eindelijk dicht…dan zeiken na serieus een half uur dat de scholen open moeten omdat ze niet op hun eigen kinderen kunnen passen?????? Nooit gehoord van werken en kinderen ook wat schrijfwerk oid geven???

Reageer
gravatar

Ik hoorde een week geleden dat men een afstand van anderen moet nemen van één meter, dat werd enkele dagen later twee meter en is nu definitief vastgesteld op anderhalve meter.

Maar hoe controleer je dat? Daarom raad ik aan om een duimstok, rolmaat of meetlint mee te nemen. In zaken waar deze meetapparaten worden verkocht is het raadzaam om dat eerst aan de balie of de kassa te melden.

p.s. Deze grap van mij is nu nog te koop. Er is namelijk een grote belangstelling op humor over het corona-virus.

Reageer
gravatar

Dan merken jullie ouders eens zelf hoe je ze opgevoed hebt luisteren is er niet bij en maar klagen als de scholen staken nu voelen jullie zelf hoe het is

Reageer
gravatar

Heerlijk, al die jonge ouders moeten eindelijk zelf hun kind weer opvoeden. Mooi leermoment. Geen opa en oma of juf en meester. Sterkte, opvoeden is een wezenlijk onderdeel van papa en mama zijn. Groet met een dikke glimlach

Reageer
gravatar

Lang leven de vierkante oppas. Alles moet maar geregeld worden. Neem je verantwoordelijkheid en voed je eigen kinderen op. Niet wegstoppen en achter de tablet zetten. Ga de interactie aan. Wij geven thuis onderwijs en hij heeft nog nooit zo snel de tafels geleerd. Als je kinderen je te veel zijn waarom ben je er dan aan begonnen. Kinderen worden er niet ziek van maar zijn wel een grote besmettingshaard bron die vervolgens na school bij de oppas of opa en oma worden gedumpt, juist de risico groep en als iedereen zijn sociale contacten aanhoud zoals altijd is straks half Nederland besmet. Juist door de mensen die dat soort dingen roepen en maar gewoon doen of er niets aan de hand is blijft dit zich verspreiden.

Reageer
gravatar

Vraag me af of jullie wel helemaal lekker zijn?! Vindt het heerlijk tijd met MIJN EIGEN kinderen!! Had je er niet aan moeten beginnen zeg!

Reageer
gravatar

Ben er dan ook nooit aan begonnen. Maar ik heb wel een ideetje. Er zijn toch nog wel een paar gebouwen die gesloopt moeten worden? Laat die stomme koters zich daar uitleven, het liefst zonder toezicht. Als er een paar dood gaan is dat goed tegen de overbevolking.