Jillian Cain Photography / Shutterstock.com

Zijn er straks nog wel schappen in de supermarkt?

In ons dagelijks leven merken we steeds meer van de wereldwijde coronacrisis. Ook de economie wordt hard getroffen. Het roept de vraag op: zijn er straks nog wel schappen in de supermarkt?

“Schappen, maar ook bodembakken, schapverdelers, glasplaten en prijsrails worden veelal in China geproduceerd”, zegt retaildeskundige Mark-Jan Bentveld. “We zien nu al dat supermarkten problemen hebben met het bestellen van dat materiaal. Als dit te lang duurt, zitten we straks inderdaad zonder schappen.”

Anderen denken dat het zo’n vaart niet zal lopen. “Het is echt niet zo dat de handzeep en het wc-papier binnenkort op de grond staan uitgestald”, zegt hoogleraar Tsjechische taal en cultuur Esther van de Venne.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Iedereen is druk doende om thuis op zolder, slaapkamer, kelder, schuur schappen op te bouwen om zijn spullen neer te zetten. Bij de bouwmarkten enzo worden nu magazijnstellingen gehamsterd! Wees er snel bij!

Reageer
gravatar

Nee hoor, Ruud de Sjuul slaat in zijn eentje door. Maar topwetenschappers aan de Uni van Harderwijk doen grondig onderzoek naar het besmettingsgevaar van doorslaan. Laten we dat maar even afwachten.