Studio Speld

Nederland doet goede zaken op coronapatiëntenranglijst

We lopen verder uit op België

De tijd dat Nederland zich moet meten met obscure coronalandjes als Slowakije, Cyprus en Malta lijkt voorbij. Nederland heeft gisteren weer uitstekende zaken gedaan op de coronapatiëntenranglijst. Met 190 nieuwe patiënten loopt Nederland verder uit op België en Turkije en lijkt het voor de komende jaren verzekerd van een plek in de top 10.

Michel Abbink was in jubelstemming op Twitter: “We lopen hier de coronapatiëntenpolonaise!” liet hij weten vanaf zijn ziektebed.

Ondanks de successen van de laatste weken blijft Nederland achter bij de echte grote jongens, constateert Abbink: “Italië, Spanje, die zijn voorlopig niet meer te achterhalen. Maar als je bedenkt dat we de afgelopen jaren een lullig griepgolfje hadden, met als dieptepunt 2.900 besmettingen twee jaar geleden, en ons nu kunnen kwalificeren als serieus risicogebied, dan zeg ik: petje af.”

Door de goede prestaties lijkt Nederland zich volgend seizoen direct te kwalificeren voor de kampioenenpandemie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Om te voorkomen dat het ongezellig wordt, hebben wij wat treinen uit de dienst gehaald. Kun je nog steeds lekker dicht op elkaar blijven zitten. Samen komen we er wel!

Reageer