Marco Canoniero / Shutterstock.com

Het Matthijs de Ligt coronaliveblog

De ontwikkelingen rond het coronavirus volgen zich in rap tempo op. In dit liveblog blijf je op de hoogte van al het nieuws over Matthijs de Ligt in tijden van de coronacrisis.

Vrijdag 13 maart

15.41: Inmiddels is Inter-verdediger Stefan de Vrij overleden aan de gevolgen van het virus. De Vrij stond ooit nog samen met Matthijs de Ligt in het veld bij het Nederlands Elftal. Het komt nu allemaal wel heel dicht bij Matthijs de Ligt.

11.00: De Bundesliga zal vermoedelijk vanaf volgende week dinsdag stilgelegd worden. Dit heeft geen directe gevolgen voor Matthijs de Ligt.

10.31: Een foto van Matthijs de Ligt in gelukkiger tijden.

Bron: Nicolo Campo / Shutterstock.com

10.03: Dit is wat we tot nu toe allemaal weten over COVID-19, het virus wat Matthijs de Ligt vooralsnog niet te pakken heeft gekregen: het gaat om een zeer besmettelijk coronavirus dat vanuit China in Europa is terechtgekomen. Er zijn wereldwijd meer dan honderdduizend besmettingen en duizenden doden. Matthijs de Ligt leeft nog, maar voor hoe lang?

09.43: De Formule 1 GP van Australië, een land waar Matthijs de Ligt niet woont en een sport die Matthijs de Ligt niet beoefent, gaat niet door.

08.42: Geruchten dat Matthijs de Ligt een loopneus zou hebben worden nu weer ontkracht. Hoe de vork precies in de steel zit is nog niet bekend. Volg dit liveblog voor de laatste ontwikkelingen omtrent de neus van Matthijs de Ligt.

08:01: In quarantine gaan, wat betekent dat eigenlijk? Dat is een vraag die we van veel lezers krijgen. Het betekent dat je (tijdelijk) afgesloten van de wereld vertoeft, bijvoorbeeld in een hok of een doos.

07.39: BREAKING: Matthijs de Ligt heeft toch nog een rol wc-papier kunnen bemachtigen, bevestigen bronnen. De verdediger van Juventus blijft in ieder geval tot zaterdag in de roulatie. Er werd de afgelopen dagen nadrukkelijk gevreesd voor zijn stoelgang.

07.30: In reactie op de ontwikkelingen in Turijn, gaan ook de spelers van Real Madrid en Chelsea in quarantaine: ‘Als zo’n jonge, sterke knul als Matthijs het kan krijgen, dan geldt dat zeker ook voor ons’, aldus Chelsea-trainer Frank Lampard. ‘We zijn in gedachten bij hem.’

07.00: Goedemorgen, ik ben Jos en ik houd vandaag deze liveblog bij. Matthijs de Ligt zit nog steeds in quarantaine, nadat hij gisteravond in quarantaine is gegaan.

Donderdag 12 maart

23.59: We sluiten deze liveblog voor vandaag. Matthijs de Ligt zit in quarantaine.

22.31: Ruim duizend landgenoten van Matthijs de Ligt zijn inmiddels overleden aan het virus dat rap om zich heen grijpt en daarbij geen onderscheid lijkt te maken in leeftijd, geslacht, of spelen voor Juventus.

19.45: Dat De Ligt in quarantaine gaat, laat zien dat de trainer het volste vertrouwen in hem heeft. Hij wil De Ligt er graag bijhouden.

18.45: Matthijs de Ligt gaat in quarantaine, net als 120 andere medewerkers van Juventus, zoals Cristiano Ronaldo, een Portugese teamgenoot van De Ligt.

18.39: Een teamgenoot van Matthijs de Ligt test positief op het coronavirus. Het gaat om Daniele Rugani, een belangrijke concurrent van Matthijs de Ligt centraal achterin. Gelukkig ook positief nieuws voor De Ligt dus.

17.24: De Eredivisie wordt stilgelegd. “Teveel spelers hebben vorig seizoen nog met Matthijs de Ligt op het veld gestaan”, motiveert KNVB-directeur Eric Gudde. Matthijs de Ligt speelde van 2016 tot 2019 77 wedstrijden in de Eredivisie en maakte daarin 8 goals.

17.11: De Uefa komt komende dinsdag 17 maart bijeen met alle voetbalbonden voor een crisisberaad. De bond gaat besluiten nemen over de Champions League en de Europa League, en over het EK. Of de Uefa al knopen zal doorhakken over Matthijs de Ligt is nog onduidelijk.

16.15: Mark Rutte (VVD) zet een streep door alle evenementen met meer dan honderd bezoekers. Deze maatregel is vooral bedoeld om Matthijs de Ligt te beschermen: “Ik ben weleens bij een wedstrijd van Juventus geweest en daar zitten al gauw veertigduizend Italianen”, aldus de premier.

13.12: De grote vraag die vandaag rondzingt is: doet de Nederlandse regering wel genoeg om een virus dat ook Matthijs de Ligt zou kunnen treffen in te dammen?

07.00: Donald Trump stelt een verbod in voor vluchten uit Europa, het continent waar Matthijs de Ligt voetbalt.

Dinsdag 10 maart

11.30: Door de opmars van het coronavirus in Italië, vragen steeds meer mensen zich af hoe besmetting van Matthijs de Ligt kan worden voorkomen. Het RIVM raadt Matthijs aan om geregeld zijn handen te wassen (langer dan 20 seconden), in zijn elleboog te niezen en deze strak langs zijn lichaam te houden in het penaltygebied.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat zijn jullie voor een achterlijke kut side om grappen over iets te maken waar veel mensen aan overlijden jullie zijn ziek in je kop ik hoop dat jullie het op je bek krijgen dat jullie niet zo stom en achterlijk meer kunnen lullen jullie zijn een stel achterlijke domme hufters

Reageer
gravatar

Eerwaarde heer “t Mannetje, waar ben u mee bezig. Probeert u vanuit Staphorst protestanten over te halen om in heiligen en Maria als hemelse aanspreek wonderdoeners te geloven.
Bovendien is het het virus!