ThePostOnline TPO / Shutterstock.com

Asscher biedt PvdA excuses aan voor regeringsverleden PvdA

Lodewijk Asscher heeft de PvdA tijdens een debat in de Tweede Kamer verrassend excuses aangeboden voor het regeringsverleden van de PvdA. De fractievoorzitter sprak de hoop uit dat zijn partij daardoor met een schone lei verder kan.

“De PvdA heeft de blik op de toekomst gericht”, zei Asscher. “Daarvoor moeten we eerst een streep onder het verleden zetten. Wij beseffen dat onze deelname aan de regering enorm veel leed heeft veroorzaakt bij de PvdA. Daar bied ik als partijleider mijn oprechte excuses voor aan.”

Volgens politiek analist Wouter de Winther is de timing van de excuses begrijpelijk. “Asscher wil nu vooruit. Hij wil vrijhandelsverdragen met Canada kunnen afwijzen en ministers kunnen aanvallen vanwege hun rol in de toeslagenaffaire. Het regeringsverleden zat hem daarbij te vaak in de weg.”

Het is onduidelijk of de PvdA de excuses accepteert. Veel PvdA’ers zijn de slachting van 2017 nog niet vergeten.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zoveel kritiek op Asscher, terwijl het toch zo’n lieve jongen is. Op mijn aandringenheeft hij er gezorgd dat kerosine belastingvrij blijft, zodat ik goedkoop met mijn privévliegtuig kan blijven reizen! Op die manier kan ik de drukte in het OV tegen gaan. WIn win, heet dat.

Reageer
gravatar

Het afschaffen van de Wet Sociale Werkvoorziening waardoor duizenden mensen met een beperking door staatssecretaris Jetta Klijnsma aan de kant zijn gezet is naar mijn idee de allergrootste schande van de PvdA.

Shame On You!! ❌❌

Corrie.

Reageer
gravatar

Vergeet ook niet de wrede en onbuigzame houding van Lodewijk A. naar mensen met een uitkering, die iets waren vergeten of zich vergisten op administratief gebied.
Dit vind ik de belangrijkste reden om de PvdA met Asscher niet serieus te nemen.

gravatar

Ah Corrie doe effe normaal. Wij wilden die kneusjes gewoon een stukje zelfredzaamheid bijbrengen. Die hingen al veel te lang aan de tiet van de staat.

gravatar

En ook niet onvermeld mag blijven dat wij van de PvdA vrolijk met de rechtse partijen hebben meegestemd voor de nieuwe omgevingswet, waarmee we mooi weer een zooitje rijkstaken over de schutting van de gemeenten hebben gekwakt zonder hiervoor zelfs mmar een euro budget te regelen. Ik zou zeggen: tyf maar op met die zwembaden!

Reageer
gravatar

Haha, die sukkels bij de gemeenten kunnen zich allemaal de tyfus bezuinigen sinds ik de jeugdzorg ben hun heb gedumpt. En nou kennen ze het ministerie van VROM er ook bij krijgen. Succes eikels!

gravatar

Laat ik meteen één ding rechtzetten: wij zullen uiteraard een beetje sputteren, maar wij blijven natuurlijk wel CETA steunen. Multinationals hebben gewoon recht op geprivatiseerde rechtspraak.

Reageer
gravatar

Wat nou funny? Dacht je dat het funny was dat Martin al die ouwe lijken uit het verpleeghuis jenste? Nou ja, in zekere zin wel natuurlijk, maar uiteindelijk ging het erom dat we wat centen hadden voor een zwikkie coole JSF’s.

gravatar

Dat was best geinig om te doen. Al heb ik beter gelachen toen Agnes haar AOW-principes inruilde voor een baantje als Europarlemengraaier. Dat was pas echt hilarisch.

gravatar

Ik vond het nog veel grappiger dat we alle studentjes een studieschuld hebben aangenaaid. Sterkte met het kopen van je eerste huis assholes!

gravatar

Mooie tijd was dat man. Ik was als minister van feesten en partijen een beetje de Frits Huffnagel van Rutte 2. Maar dan zonder vaseline aan m’n reet. Echt geen hol uitgevoerd verder.