Ferdi De gier / Flickr.com

VAR gaat streng controleren of spelers elkaar wel elleboogstoten geven

De KNVB neemt zijn verantwoordelijkheid in de strijd tegen het coronavirus. Videoscheidsrechters hebben de opdracht gekregen in de komende speelrondes van de Eredivisie streng te controleren of spelers elkaar wel met de elleboog in het gezicht slaan.

De elleboogstoot sluit goed aan op de veiligheidsprotocollen die het RIVM en de overheid in het leven hebben geroepen. “Als een speler een luchtduel aangaat zonder zijn elleboog te gebruiken, moet de VAR meteen ingrijpen”, zegt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond. “Contact met de elleboog is veilig. Het voorkomt verdere verspreiding van het virus en dus ernstig letsel.”

ADO-verdediger Tommie Beugelsdijk is blij met de maatregel.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *