Joseph Sohm / Shutterstock.com

Wie wordt de eerste Amerikaanse president die aan het coronavirus overlijdt?

Nu Pete Buttigieg en Amy Klobuchar uit de race om het Amerikaanse presidentschap zijn gestapt, zijn bijna alle overgebleven kandidaten ver in de zeventig. Donald Trump (73), Bernie Sanders (78), Mike Bloomberg (78) en Joe Biden (77) vallen qua leeftijd allemaal in de risicocategorie. Wie wordt straks de eerste president die aan het coronavirus overlijdt?

Presidentskandidaat Mike Bloomberg heeft tijdens zijn campagne al honderden miljoenen dollars ingezet, om maar de eerste Amerikaanse president te zijn die overlijdt aan het coronavirus. Toch is het helemaal niet zeker dat hij in het Witte Huis zal sterven aan een besmetting van covid-19.

De voormalige vicepresident Joe Biden begon slecht aan zijn campagne, maar is inmiddels weer volop in de race om in het Witte Huis te overlijden. Volgens Amerikawatcher Michiel Vos maakt hij een goede kans: “Hij was natuurlijk acht jaar lang de rechterhand van Barack Obama. Voor zwarte kiezers is het enorm belangrijk dat een vriend van Obama straks reutelend het leven laat omdat er geen jongere kandidaten voorhanden waren.”

De kansen van Bernie Sanders lijken de afgelopen dagen juist te zijn gedaald. “Sanders heeft van gezondheidszorg zijn belangrijkste campagnethema gemaakt, maar het is nog maar de vraag of Amerikanen het zien zitten: een stervende socialist in het Witte Huis”, legt Vos uit. “Bovendien heeft hij vorig jaar een hartaanval gehad. Dus het risico dat hij het loodje legt nog voor hij de kans krijgt om als president corona op te lopen is wel heel erg groot.”

De kansen van Elisabeth Warren (70) lijken in ieder geval verkeken. “Maar ik ben ervan overtuigd: als zij een man was geweest was ze al lang overleden aan het coronavirus.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Trump, dat is het antwoord.

Hij is zelf een idioot en hij heeft idioot Pence aangesteld om de aanpak van Corona te coördineren.

Met een beetje geluk halen ze allebei de komende verkiezingen in november niet.

Reageer
gravatar

Wat een vooringenomen artikel is dit. President Trump wordt alleen maar in het begin bij naam genoemd terwijl het daarna alleen maar over de democraten gaat. Alsof ze enige kans maken voor het presidentschap.

Feit is dat Donald Trump de meeste kans heeft om als Amerikaanse president te overlijden aan het coronavirus.

Bert Bokhoven vindt dat ook. 🤓🤓

Corrie.

Reageer