Studio Speld / Shutterstock.com

Amsterdam gaat straten vernoemen naar vrouwen die er geen huis kunnen kopen

'Huizen van half miljoen euro te koop in Najat el Amranistraat'

Straatnamen in Amsterdam verwijzen vooral naar witte, christelijke mannen. De gemeente wil daar nu verandering in brengen en gaat straten vernoemen naar vrouwen, moslims en homo’s die er geen huis kunnen kopen.

“In Amsterdam is iedereen gelijk”, benadrukt burgemeester Femke Halsema. “Of je nu man bent of vrouw, homo of hetero, christen of moslim: no fucking way dat je in staat bent hier een woning te kopen. Dat willen we nu ook in onze straatnamen duidelijk maken.”

De 29-jarige Najat el Amrani is de eerste die een straat naar zich vernoemd krijgt. “Het maakt me heel trots dat investeringsmaatschappijen straks voor een half miljoen euro een rijtjeshuis kunnen kopen in de Najat el Amranistraat”, vertelt ze. “Dat laat zien dat iedereen meetelt in Amsterdam.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

O jee, nog geen reacties..

Ik denk dat de worst die ze voorgehouden wordt niet smaakt.

Te vroeg misschien?. De vraag in het verleden schept geen vertrouwen?.
De tijd dat alles heerlijk was deed je met de hand. En dan zag je het wapperde wasgoed..

Groetjes,
Benny’s drooglijntje

Reageer
gravatar

Waarom werkt de vermaarde Speld-censuur niet voor Emma en soortgenoten ? Echte reagerenden voelen zich verne@kt.