StockLite/shutterstock.com

John is werkloos want dat is makkelijker met de belastingaangifte

De 34-jarige John heeft geen werk. Dat is namelijk makkelijker met de belastingaangifte, denkt hij. “Ik heb geen zin om aangifte doen via Mijn Belastingdienst of een aangifte-app. Snap er niks van, en straks doe ik iets fout en ben ik helemaal de sigaar. Nee, dan liever geen inkomen.” Sinds hij werkloos is en denkt dat hij geen belastingaangifte hoeft te doen, is John daar heel snel mee klaar. “Dat is fijn, want dan heb ik meer tijd om andere dingen te doen. Ik heb eigenlijk sowieso veel meer tijd sinds ik niet meer werk. Dit is de beste keuze van mijn leven. Soms verveel ik me misschien een beetje, maar het scheelt wel elk jaar een formulier invullen.” Vanaf 1 maart kun je weer belastingaangifte doen. De Consumentenbond geeft je onafhankelijk advies, tips en handvatten om snel door je belastingaangifte te gaan. Maak het jezelf makkelijk en schrijf je in voor de gratis Belastingcoach e-mails. Zo wordt het invullen van je aangifte een eitje.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De directeur van de Belastingdienst verzorgt dat voor mij. Dan weet ik zeker dat ik alle toeslagen, teruggaves en vrijstellingen krijg waar ik recht op heb. Trouwens, ook een aantal waar ik geen recht op heb. Waar moet ik anders mijn personeel van betalen?!

(10)^
• Reageer
gravatar

Een ‘vaste kuiken’. Typerend, het Nederlands bij Marokkanen.
Het lidwoord, je of het, heeft niets te maken met je lid.

(1)^
gravatar

Dinie van Galop (32) is al minstens tien jaar werkster (hulp in de huishouding, red.) bij mij en een stuk of twintig anderen. Ze hoeft geen belastingaangifte te doen, want ze is al zeker vanaf 2009 volledig arbeidsongeschikt.

(5)^
• Reageer
gravatar

Nee hoor mevrouw, ze is een blanke (witte, red.) vrouw van Bataafse (boreale, red.) afkomst. Ze spreekt onze taal met regelmatig wat dialectwoorden.

(4)^
gravatar

Dank, Stedelijk. Ik ken een witte president (van o.a. Hawaï) die al sinds 1999 arbeidsongeschikt is maar wel een betaalde baan heeft (zijn land zuiver houden). Dus nu snap ik waarom hij nooit belasting hoeft te betalen.

(2)^