NOS Teletekst

Is Willem II nog wel een topclub?

Willem II is afgezakt naar de vijfde plek in de Eredivisie. Na de winterstop verspilde de club uit Tilburg al punten tegen laagvliegers als FC Emmen, PEC Zwolle en PSV. Dat roept de vraag op: Is Willem II nog wel de topclub van weleer?

“Veel mensen denken bij Willem II nog steeds aan die grote club uit november en december”, zegt analist Youri Mulder. “Maar dat elftal is natuurlijk niet te vergelijken met wat er tegenwoordig rondloopt. Toen had je virtuozen als Ché Nunnely en Vangelis Pavlidis. Nu spelen daar houten klazen als Ché Nunnely en Vangelis Pavlidis. Een wereld van verschil.’’

“De plek die recht geeft voor Champions League voetbal is zo wel erg ver uit zicht’’, gaat Mulder verder. “Je kunt je ook afvragen of de grote spelers uit het buitenland nu nog wel willen komen. Ook zullen spelers als Stengs en Boadu waarschijnlijk niet meer een tussenstap willen maken naar Willem II voordat ze naar het buitenland gaan. Als het publiek volgend seizoen geen wedstrijden tegen een Barcelona of Real Madrid in het Koning Willem II Stadion ziet, weet ik niet of het nog lang vol blijft zitten. Dit publiek is toch altijd wel kritisch.’’

Mulder besluit: “Als je al zeker drie weken niet meer in de buurt van de koppositie komt, moet je bij jezelf afvragen of je jezelf nog wel een topclub mag noemen.’’

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Echte tilburgers zijn loonslaven en in sommige wijken bijstandstrekkers. Zijn dat mensen, wellicht. Willem II leefde ook van een uitkering. In Tilburg is derhalve de kruik goed gevuld (met pis weliswaar, maar toch).