YT/ Omroep Brabant

VVD-politici krijgen elk een integriteitsbuddy

In de strijd tegen bonnetjesaffaires, onterecht wachtgeld en verstrengelde belangen zet de VVD een onorthodox nieuw middel in: de integriteitsbuddy. Elke VVD-politicus heeft er sinds kort één. Die van Klaas Dijkhoff heet Gerben.

“Het is een prima kerel, en hij heeft allemaal praktische tips”, zegt Dijkhoff over zijn nieuwe buddy. “Zo adviseerde hij mij om eens op m’n loonstrookje te kijken. Heel nuttig. Zonder integriteitsbuddy was ik daar oprecht nooit op gekomen.”

Ook Mark Rutte heeft een integriteitsbuddy gekregen: Saskiëlle. “Het is een ontzettend leuk mens,” zegt Mark Rutte. “Saskiëlle is zo integer, ze betaalt zelfs haar schoonmaakster wit, echt waanzinnig! Wat is dit toch een mooi land.”

De integriteitsbuddy’s worden ingehuurd via Broekzak-Vestzak, het nieuwe adviesbureau van Halbe Zijlstra.


Dit stuk is ingestuurd door een Vage Kennis. Vage Kennissen maken elke maand kans op plaatsing van hun eigen stuk op De Speld. Ook kans maken? Word dan hier Vage Kennis.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laat ik nou altijd hebben gedacht dat de voorwaarden om VVD-politicus te worden, karaktereigenschappen zijn die in de top van het bedrijfsleven en de bankwereld als norm gelden, zoals omkoopbaar, onoprecht, niet rechtschapen en vooral hebzuchtig.

Reageer