Global News / Youtube.com

Toeristen op besmet cruiseschip balen dat ze al weken op een boot zitten

‘Dit is niet mijn idee van vakantie’

De 3700 mensen die al weken vastzitten op het Cruiseschip de Diamond Princess hebben er flink de pest in. De 58-jarige John Harvey uit Houston is geen uitzondering: “Wekenlang doelloos op een boot ronddobberen, dat is niet mijn idee van vakantie.”

Harvey zit op de boot met zijn vrouw en twee kleinkinderen. Dat is niet altijd gemakkelijk. “Natuurlijk, er is hier entertainment, maar dat heb je na een weekje ook wel gezien. En dan die zogeheten ‘luxury’ kajuit. In feite is het gewoon een kamertje met een bed dat heen en weer schommelt. Probeer achtjarigen maar eens weken aan een stuk te vermaken terwijl ze opgesloten zitten op een drijvende fabriek. Die gaan veel liever kamperen.”

De vijf themarestaurants komen de opvarenden ook al behoorlijk de strot uit. “Natuurlijk, de eerste avond Teppanyaki is heel speciaal”, vindt de Britse Debrah Kinsington. “Dat ze zo’n ei met een spatel je mond in kunnen schieten. Maar na vier avonden in de week toekijken hoe ze uit wokgarnalen een accordeon vouwen, ja, dat heb je op een gegeven moment wel gezien.”

Het animatieteam zit er inmiddels ook behoorlijk doorheen. “We hebben geloof ik elk programmapunt wel zo’n beetje gehad”, zegt de 24-jarige Kelly Smith, verkleed als Tanya Tapir. “Misschien vanavond maar weer een bingootje er tegenaan gooien. Ik weet het anders ook niet meer. Als ik nog één keer ‘peel the banana’ moet zingen dan spring ik overboord.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Allerliefste Corrie, sta mij toe eerst het woord te richten aan meneer Ja Toch Niet Dan.

Meneer, hoe weet u dat allemaal vermomde asielzoekers zijn? Of heeft u redeneren van Geert Wilders geleerd?

Lieverd, allereerst mijn complimenten voor jouw bericht dat mij aan het denken bracht.
Je moet weten, dat ik een blanke Nederlander ben wiens grootouders Belgische poppenspelers uit Brussel waren. Ben ik daarom ook van immigrantenafkomst, zodat ik niet meetel?
Veel liefs van Dodo xxx

gravatar

Lieve Corrie,

Het is lief van jou om zo vol compassie aan de mensen op die gevangenisboot te denken.

Veel liefs van Dodo
xxxxxxxxxxxxxx

p.s. Natuurlijk heb jij al geld gedoneerd aan het Noodfonds voor bootgevangenen.