NOS.nl

Dankzij deze held weet heel Nederland dat het gisteravond slecht weer was

‘Iemand moet het doen’

Het was gisteravond slecht weer. Harde wind, regen, het was op zijn zachtst gezegd niet om over naar huis te schrijven. En dat heeft Nederland geweten. Dat is te danken aan één man: de 46-jarige Hendrik-Willem Hofs.

Met ware doodsverachting toog hij naar buiten, bewapend met een camera en een plopkap. Dat alles met maar één doel: Nederland laten zien dat het slecht weer was. Als deze man er niet was geweest, waren nietsvermoedende Nederlanders naar buiten gegaan, niet wetende dat het slecht weer was. Wat een held.

Zelf blijft Hofs hij er tamelijk nuchter onder. “Iemand moet het doen”, en “Ik doe gewoon mijn werk”, liet hij optekenen toen hij weer veilig binnen stond. Maar wij weten allemaal beter. Deze man heeft ons land gered. Hulde!

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *