Studio Speld / Shutterstock

Chinese Nederlanders dragen oorkapjes om beschermd te zijn tegen racistische opmerkingen

Je ziet ze momenteel overal: Chinese Nederlanders met kapjes voor hun oren. Ze dragen die om beschermd te zijn tegen de vele racistische opmerkingen van landgenoten.

“1 op de 3 Chinese Nederlanders wordt inmiddels uitgescholden voor virus-Chinees”, legt bedenker van de oorkapjes Chen Ming uit. “Het is dus geen paniekreactie, maar bittere noodzaak om een paar te dragen. Het oorkapje voorkomt dat je direct een beledigende opmerking te pakken hebt zodra je in aanraking komt met een autochtone Nederlander.”

De oorkapjes van Chen Ming zijn momenteel niet aan te slepen, maar experts waarschuwen dat het dragen ervan averechts kan werken. “Juist als je met zoveel Chinese mensen in een rij gaat staan ben je vatbaar voor opmerkingen van passanten.”

Daarbij zijn er twijfels of het dragen van oorkapjes überhaupt wel zoveel zin heeft: “Je kunt beter gewoon iedereen die je beledigt in z’n gezicht spugen.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Autochtone Nederlander” is een prima tekst. Typisch iets voor een autochtone Nederlander met een PVV-achtergrond om over zoiets moeilijk te gaan doen.

Het zal wel met je opleiding te maken hebben.🧕🧕🧕