YT/Hevesh5

Wetenschappers waarschuwen: ‘Domino Day komt eraan’

‘Het is 5 voor 12’

Televisiewetenschappers hebben een alarmerende brief geschreven aan de Nederlandse bevolking. Ze waarschuwen voor de komst van Domino Day. “Het is 5 voor 12.”

Volgens televisiewetenschapper Maarten Reesink moeten we vandaag nog actie ondernemen om een Domino Day in 2020 te voorkomen. “Om de kans op een naderende Domino Day in te perken, zullen we in het komende kwartaal het plaatsen van domino-steentjes minstens moeten halveren. Misschien is het te laat om een Domino Day volledig te kunnen ontwijken, maar we moeten doen wat we kunnen.”

Toch zijn er ook mensen die zich minder zorgen maken. “Het is echt niet alsof er van de een op andere dag een evenementenhal vol steentjes staat”, zegt columnist Iris Kosseling. “Natuurlijk moeten we uitkijken met het plaatsen van domino-steentjes, maar helemaal stoppen lijkt me niet nodig. Die hele term ‘Domino Day’ is puur bangmakerij.”

Ook denkt Kosseling dat als wij zouden stoppen met het plaatsen van domino-steentjes, ze er in China gewoon mee doorgaan. “Dan hebben wij dus niet de lol van het plaatsen van de lange ritsen aan gekleurde steentjes, en wél alsnog een Domino Day. Nou, ik ga gewoon verder.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Van mij mag Domino Day wel doorgaan. Het is en blijft tien minuten lang fun.

Maar het lijkt mij wel een goed idee dat er een afschot van vogels rondom de DD-hal wordt gehouden.

Je wilt toch een ramp zoals vorige keer niet nog eens meemaken. 🐦🐦

Corrie.

Reageer
gravatar

Die “ramp” met omflikkerblokjes zou ik voor de nodige portie leedvermaak dolgraag willen meemaken. Vogels doodschieten op blokjesomflikkerdag (Domino Day, red.) en voorgaande dagen is zeker niet leuk (funny, red.) en zeker nogal misplaatst.