shutterstock_573434203
Africa Studio / Shutterstock

Kweekvleeslab experimenteert met martelen stamcellen

Om kweekvlees populairder te maken, experimenteren laboratoria met het martelen van stamcellen. Onderzoekers doen testen met veel te kleine petrischaaltjes en hardhandig roeren.

Laboratoriumeigenaar Wim Stronk legt uit hoe ze tot het besluit kwamen. “We hebben goed gekeken naar de bio-industrie. Wat maakt dat zo succesvol? Wat doen ze daar wat wij niet doen? Dat bleek grootschalige mishandeling te zijn. Daar zijn we toen eigenlijk onmiddellijk mee begonnen.”

Stronk schudt heel hard met een bakje stamcellen. Hij hoopt dat de marteling tot uiting komt in de smaak. “We willen dat je het verschil met vlees van normaal mishandelde dieren niet kunt proeven. Dat vergt veel discipline, maar het wordt wel een stuk lekkerder.”

Meer nieuws en praktische tips voor de toekomst? Bestel dan De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind ik alles goed, als het maar geen paardenstamcellen zijn. Wij zijn immers het alleredelste dier, vóór en voor mensen.

Even geen misverstand, het is niet zo dat wij paarden veel moeite zouden hebben met wat pijn.

• Reageer