Shutterstock/Alex Segre

400 nieuwe staatssecretarissen moeten orde op zaken stellen bij Justitie

Problemen te groot voor drie bewindspersonen

Het kabinet grijpt in op het ministerie van Justitie & Veiligheid. Het AD onthulde dinsdag dat topambtenaren jarenlang de inspectie onder druk hebben gezet om onderzoeksresultaten aan te passen. 400 nieuwe staatssecretarissen moeten nu orde op zaken stellen.

“De problemen op het ministerie zijn te groot voor drie bewindspersonen”, constateert minister Ferdinand Grapperhaus. “Daarom gaan we de boel opknippen.”

Volgens bronnen komt er onder andere een staatssecretaris van Lachgas en een staatssecretaris voor het Terugsturen van Albanezen. De kandidaten zijn ook al uitgelekt: alle overgebleven leden van de VVD.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, die VVD’ers weten hoe ze makkelijk aan geld kunnen komen. De ervaring leert dat die nieuwe staatssecretarissen binnen de kortste keer moeten vertrekken. Dat gaat ons dus kapitalen aan wachtgeld kosten. Wedden dat dat de Dijkhoffmethode gaat heten.

Reageer