paparazzza / Shutterstock

Rabiate oorlogshitser Bolton komt als populairste kandidaat Democraten uit de bus

Een spectaculaire ontwikkeling in de strijd om de Democratische kandidatuur bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. John Bolton, een rabiate conservatief wiens ideologie het is om altijd oorlog te voeren, is volgens een peiling op dit moment de populairste kandidaat.

Tot nu toe ging het in de polls vooral tussen Joe Biden, Bernie Sanders en Elizabeth Warren. Na zijn vermeende onthulling over het Oekraïne-schandaal rond president Trump, is Bolton echter vanuit het niets de koploper bij de Democraten.

“Ik geloof dat hij de enige is die Trump onderuit kan halen”, zegt mensenrechtenactivist en Democraat Mary-Ann Burton uit San Francisco over de architect van de Irak-oorlog en de man die zowel Noord-Korea als Iran preventief wil aanvallen. “Daarom heeft hij mijn volledige steun.”

Bolton heeft ook de steun van ‘The Squad’, de vier jonge, progressieve vrouwelijke Congresleden van de Democraten. “Het allerbelangrijkste is dat we van Trump afkomen. Met Bolton hebben we daarop de grootste kans”, aldus Ilhan Omar over de man die als president haar geboorteland zal bombarderen.

Toch zijn er ook Democraten die twijfelen aan de geschiktheid van Bolton. “Hij is 71 jaar. We hebben al zo veel bejaarde kandidaten”, klaagt kiezer Eddy Keene uit Detroit. “Ik zou toch hopen dat we een jongere knetterradicale ex-medewerker van Trump moeten kunnen vinden.”

John Bolton heeft nog niet bevestigd dat hij in zijn boek inderdaad beweringen doet die Trump in het nauw kunnen brengen. Zodra hij dat doet, verwachten analisten dat hij een onoverbrugbare voorsprong neemt.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *