De Telegraaf/YT

Kersverse Willem II-supporter vindt alle Ajacieden successupporters

De 47-jarige Sjef van Berkel is sinds een maand of twee een bloedfanatieke supporter van Willem II. Al vier zondagen rijdt hij, weer of geen weer, richting het Koning Willem II-stadion om daar op zijn vaste plekje in vak O te gaan zitten. Hij ergert zich dan ook mateloos aan de fans van Ajax, die in zijn ogen alleen maar naar de wedstrijd komen kijken als ze denken dat ze een goede kans maken om te winnen.

“Zo doen wij dat niet in Tilburg”, bromt Van Berkel. Hij trekt het prijskaartje van zijn rood-wit-blauwe petje. “Toen wij laatst uit wonnen tegen Ajax gingen al die supporters tien minuten voor tijd het stadion uit. Nou, dat heb ik in al die tijd dat ik hier kom nog geen enkele Willem II-supporter zien doen.” Hij schreeuwt een paar aanwijzingen naar een speler. “Hé, jij! Die kale, met die… Ja, jij! Gewoon schuppen!”

Van Berkel laat zijn blik door het stadion gaan. “Kijk nou, bekant alle plekken zijn bezet. Ik ken het niet anders.” Enthousiast zingt hij het clublied mee. “Hup Willem II stoere kerels, hup-la-die-ta-lala… Hum na die la la laaa la, la die la la vriendschapsband!” Hij grijnst. “Mooi, toch. Dat clubgevoel. Dat heb je naar mijn idee verder nergens. Of ja, tot vorig jaar bij PSV.”

Volg De Speld Sport ook op Instagram voor winnend sportnieuws


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *