Studio Speld / Shutterstock

Veel jongeren belanden veilig thuis na een avondje soberzuipen

Je hoort het steeds vaker: jongeren die veilig thuiskomen nadat ze een avond met vrienden zijn gaan soberzuipen. Bij dat spel jutten deelnemers elkaar op om compleet nuchter te blijven. Degene die als eerste straalhelder in bed ligt ‘wint’.

We keken mee bij Jan en zijn vrienden, die een avond in het dorpscafé ‘helemaal op het padje blijven’. Dat begint al om acht uur, als de eerste lading 0.0-biertjes worden aangerukt. “Zuipen tot ons beoordelingsvermogen nog onaangetast is!”, zegt Jan, zonder controle over zijn stemvolume te verliezen. Hij wil morgen geen last van zijn keel hebben. Vriend Diederik slaat een flesje in 24 overwogen teugjes achterover, wat bewondering oogst bij de rest van de groep.

De avond vordert en de een is nog nuchterder dan de ander. De meeste jongens moeten morgen gewoon weer werken. Kroegbaas Tino bekijkt het allemaal van een afstandje. “Het kan ze gek genoeg. Ze gaan net zo lang door tot ze nuchter op de fiets stappen. Lopen ze in een kaarsrechte lijn de deur uit en dan denk je al: die zal morgen geen spijt hebben.”

Een van de vrienden, die de ‘De Tank’ wordt genoemd, bestelt een colaatje, tot afkeuring van zijn kameraden. ‘Daar zit fakking veel suiker in, straffe borrelaar!’, krijgt hij naar zijn hoofd geslingerd. De Tank is af. Om half elf ’s avonds ligt de eerste van de vrienden er nog volledig op. Hij gaat naar huis. Hij kijkt bizar helder uit zijn ogen en kan zijn vrienden nog gewoon gedag zeggen. Hij kan morgen alles nog navertellen. Hij is de winnaar van dit avondje soberzuipen.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De lijst met lovende kuikens werd in jouw stad werd uitgebracht hier :Http// 3,ly/ladeys.co.ro
**Naar werken gebruik punt na 3 ! vervangen de komma

Reageer
gravatar

Carrie, knoop Corries boodschap maar eens goed in jouw oren. Mijn advies is om niet meer te reageren als je alcohol hebt gedronken,.