HOLLANDNEWS ARABIA/Flickr

‘Mannenharten’-stadje overspoeld met toeristen

Sinds de film Mannenharten in 2013 in de bioscopen kwam, wordt het Nederlandse plaatsje Amsterdam dagelijks overspoeld met toeristen. Van over de hele wereld komen hordes mensen naar de Mannenharten-stad, om de straat van de iconische fietstaxi-scene met eigen ogen te zien.

“Do you know where we can find dierenwinkel?”, vraagt een Argentijnse toerist aan een voorbijganger. “Dierenwinkel, from Mannenharten movie!” Iedere dag lopen er grote groepen toeristen met selfiesticks en ‘Amsterdam’-petjes over straat. Niemand had ooit verwacht dat de Mannenharten-gekte een stad zo kon veranderen.

“Vroeger was dit gewoon een rustige straat. Nu kan ik overdag nauwelijks meer mijn deur open doen zonder iemand te raken. De gemeente wil ook niet dat ik mijn ramen open doe, want dan lijkt deze straat niet meer op de straat zoals die in de film zat”, klaagt Yvonne Brunssum, die in de Utrechtsestraat woont.

Burgemeester Femke Halsema belooft maatregelen te nemen. “Als het te gek wordt, gooi ik ze in een vijver met krokodillen, haha!” Ze geeft een knipoog. “Beloofd.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Foutje van mij. De vertaling is bedoeld voor het ANP. Hieronder staat de oorspronkelijke versie van mr. President Donald Trump.

In Holland they flush unborn children down the toilet. That is why I am against abortion.