Sanja_85 / Shutterstock

Jairzinho (1) neemt steeds vaker ‘hier komt het treintje’ in plaats van vliegtuig

Steeds jongere leeftijdsgeneraties worden zich bewust van de klimaatproblematiek. Jairzinho (1) is daarvan een voorbeeld. Daarom verkiest hij iedere avond ’hier komt het treintje’ boven het vliegtuig tijdens de avondprak.

Hijzelf had het liever anders gezien, en wijst met het vingertje naar zijn opa en oma. “Wij zijn de dupe van de buitensporige levensnorm die is ontstaan door de toegenomen welvaart en de globalisering. Elke dag vlees, vier keer per jaar met het vliegtuig naar een ander continent, is dat nu nodig? Dat had best wat minder gekund, en daar mag onze generatie nu de rekening voor betalen.”

Ook hoopt hij een voorbeeld te zijn voor leeftijdsgenoten – maar minstens zo voor hun ouders. “Ik zou naïef zijn door alleen het probleem bij de consument te poneren. Maar het is groter dan dat. Zonder het aanbod zou de verleiding van het vliegtuig ook niet bestaan. Óók de aanbieder moet dus zijn verantwoordelijkheid nemen.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als Jairzinho oud genoeg was om naar de opvang te fietsen, had hij het zeker gedaan. Nu wordt hij elke dag daar met de auto naar toe gebracht door zijn papa en afgehaald door zijn moeder met haar eigen autootje.

Reageer