Brian Solis / Flickr

Is er wel genoeg aandacht voor awareness?

Er lijkt voor bijna elk onderwerp om meer awareness gevraagd te worden met acties en evenementen. Maar hebben we wel voldoende aandacht voor awareness? Experts pleiten voor meer bewustwording rondom awareness.

Suzanne Heiting, hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Harderwijk, wil meer belangstelling voor aandacht. “Veel mensen staan er onvoldoende bij stil dat ze bewust moeten zijn van het gebrek aan aandacht voor awareness. Er is meer oplettendheid voor nodig, anders is niemand straks meer aware.”

Awareness dreigt in de vergetelheid te geraken, we durven er niet meer over te praten. Dat zegt mindfulness-coach Sjaak Debrei: “We moeten awareness uit het verdomhoekje halen. Het taboe rond awareness kan doorbroken worden. Awareness moet dan wel weer op de kaart gezet worden. Dan moet je denken aan een actie.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als Sjaak actie nodig heeft om bewust te worden van zijn volle mind wil ik hem wel eens onder handen nemen. Ik heb nog wel een paar stilettohakken in de kast waarmee ik op zijn onderbuik kan staan. Let maar op hoe dat zijn bewustzijn vergroot! Een eventueel gebrek aan aandacht zal sneller wegsmelten dan een blokje ijs in de oven.

Reageer