Creative Screen / Shutterstock | Omroep Zeeland/YT

Maarten Ducrot snapt niet dat de renners niet gewoon door een bosbrand rijden tijdens Tour Down Under

'In mijn tijd ging dat wel anders'

“Jongens toch, wat is dit?”, verbaasde NOS-wielercommentator zich bij het zien van de beelden van de eerste etappe van de Tour Down Under. Hij zag dat de renners in Australië opzichtig de bosbranden ontweken. “Zo’n kans voor de parcoursbouwers op spektakel en dan laten ze die bosbranden gewoon links liggen. Ongelofelijk!” 

Ducrot weet nog goed dat hij tijdens zijn carrière meerdere keren door een bosbrand moest koersen. “Daar deden we in mijn tijd niet moeilijk over. Gewoon achterstevoren op de fiets om je moeder schreeuwen en stoempen maar. Je zag er dan na de etappe uit als een mijnwerker en had een paar brandwonden, maar verder ging het prima.”

Volg De Speld Sport ook op Instagram voor winnend sportnieuws


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wielrenners van tegenwoordig roepen bij het minste en geringste al moord en brand. Dat was bij ons in de jaren vijftig wel anders. Je had toen nog Pontias. Dat zijn horloges die, net als wij wielrenners, onder de meest vreselijke omstandigheden weigerden om stil te staan.

Reageer